KunstenLab

In september 2016 opende de Brugse Academie een gloednieuw onderzoeksruimte, het KunstenLab. Een FabLab concept geënt op de Brugse Academie, met een zwaartepunt op beeldende en audiovisuele kunsten. In het KunstenLab worden nieuwe technologieën zoals 3D printing en lasercutting deel van het artistieke proces en onderzoeken we alle mogelijkheden van deze technieken.

Meer informatie over ons KunstenLab kan je vinden op de website www.kunstenlab.be. Volg ook de KunstenLab Facebookpagina voor alle evenementen, tentoonstellingen en lezingen die er doorgaan in de loop van het jaar via www.facebook.com/kunstenlabbrugge.

www.kunstenlab.be

We werkten samen met Trotec Onderwijs Onderzoek (https://www.troteclaser.com/nl/toepassingen/onderwijs-onderzoek) om ook een lasersnijder in ons KunstenLab te kunnen aankopen. Een lasersnijder biedt tal van mogelijkheden waarmee onze ateliers momenteel volop aan het experimenteren zijn. Van het snijden en graveren van textiel tot het maken van complexe houtgravures om te drukken. De kunstenaars in residentie die op regelmatige basis in ons Lab vertoeven ontdekken ook deze nieuwe technologieën en bekijken hoe ze dit kunnen implementeren in hun workflow.

Naast deze lasersnijder hebben we ook SLA en FDM 3d printers, 3D scanners, doodlers, audiovisueel studiomateriaal, beamers, tv, scanners, printers, plotters, Intuos en Cintiq tekenpanelen, tablets, analoog werkmateriaal, werktafels e.d. Bekijk alle modules via http://www.kunstenlab.be/modules/

Het KunstenLab is een gezamenlijk project van de Kunsthumaniora en het Deeltijds Kunstonderwijs van de Brugse Academie, in samenwerking met Stad Brugge en met steun van de Provincie West-Vlaanderen.