Opening Snapshot in Volkskundemuseum met foto’s van Studenten Fotografie Academie Brugge (Fotohuis)

By j.goethals / december, 11, 2015 / 0 comments

Zondag 13 december is er de opening van de tentoonstelling ‘Snapshot’ in het Volkskundemuseum, Baliestraat Brugge. Hartelijk welkom.

Snapshot is een reeks die telkens een stukje Brugs immaterieel erfgoed toont op een eigenzinnige fotografische manier. Ondertussen is dit de 12de editie en hebben fotografen zoals Max Pinckers, Bieke Depoorter, Nick Hannes, Titus Simons en anderen foto’s gemaakt voor dit project van het Bruggemuseum. Het printen en kleven van de foto’s van Snapshot wordt telkens door het fotohuis gedaan en ongeveer om de vier edities wordt een onderwerp door de fotografen van de academie aangepakt. Zo ook  in deze 12 de editie.

In Dans I.D. focussen de studenten zich op de relatie tussen dans en (culturele) identiteit. De uitdaging bestond erin om het dynamische van dansbewegingen en het ontastbare van de onderliggende sociaal-culturele patronen in een stilstaand beeld vast te leggen. Met deze tentoonstelling ontdek je de diversiteit van het Brugse Danserfgoed.

Dans I.D. is deel van het BruggeFoto festival. Meer info op www.bruggefoto.be

 

 

Leave a Reply

Post Comment