Onze Academie nam deel aan de “Cultural Youth Exchange Mons” (culturele hoofdstad 2015)

By admin / november, 29, 2015 / 0 comments

Afgelopen herfstvakantie heeft onze Stedelijke Academie voor Schone kunsten DKO geparticipeerd aan de 2de editie van Walls & Bridges te Mons (Culturele hoofdstad 2015). Walls & Bridges is een trinationaal uitwisselingsproject, gericht op jongeren van 16 tot 20 jaar met een stevige interesse in kunst. Deelnemende landen zijn: België (Brugge, Mons),Duitsland (Münster, Aachen) en Letland (Riga).
De tweede editie had het overkoepelend thema “I is another”. Vertrekkende van de eigen identiteit gingen de jongeren aan de slag in 5 verschillende workshops, geleid door 5 verschillende kunstenaars. Op 1 week tijd kon men zich verdiepen in fotografie, performance, multimedia, sculptuur en schilderkunst. Afsluitend werd een tentoonstelling in Le Theatre Royal de Mons georganiseerd.
4 studenten van onze eigen Academie hebben deelgenomen. Lot Balbaert leidde de fotografie workshop.
Voor meer info: www.monsidentifies.blogspot.com

Leave a Reply

Post Comment