Tentoonstelling De Schilders van Dudzele.

By admin / augustus, 25, 2014 / 0 comments

De tentoonstelling De Schilders van Dudzele loopt van 6 tot 27 september in de Bogardenkapel.

De afdeling schilderkunst van Dudzele is een enclave van de hoofdschool DKO te Brugge. Er is de natuurlijke omgeving en de rust om te werken en vooral de artistieke interactie die nodig is bij de ontwikkeling van het persoonlijke werk. Dit jaar werd veel gewerkt met collages die de voorstudie vormden voor de schilderijen. Het onderzoek vooraf was minstens even belangrijk als het schilderij zelf. Het schilderij als ‘gratuit’ product los van een context bestaat niet meer. Er moet ergens een reden zijn om te schilderen. De betekenis van het schilderen als ervaring, en van het schilderij staat in vraag. Deze vragen en ervaringen worden door de leerlingen kort geduid op zoek naar nieuwe antwoorden …

Werk van : Belinda Brouckxon, Jackie Butaye, Nancy Calmeyn, Filip Cormenier, Betty De Kock, Carl Kusters, Adolf Naessens, Rozanne Provoost, Lieve Poppe, Rita Rotsaert, Martina Träger, Jean-Pierre Van Biervliet, Joris Vandenbulcke, Anita Van Hulle en Gerd Ververs

Vrije ingang tijdens de openingsuren van het deeltijds kunstonderwijs en op zaterdagen van 9-12u en van 14-16u.

Leave a Reply

Post Comment