kantwerk op de burg op zondag 23 maart 2014 van 14 uur tot 17 uur

By i.dezutter / maart, 19, 2014 / 0 comments

Ontdek eigentijds Brugge op zondag 23 maart 2014!

Het programma belooft opnieuw bijzonder eigentijds te zijn met voor elk wat wils. We focussen ons in Brugge op twee actuele thema’s:Letteren & Vakmanschap. 

Brugge is een gekoesterde erfgoedstad en toeristische bestemming, maar is zoveel meer. Dit willen we jullie graag laten ontdekken tijdens de KnipoogDag in Brugge.

Brugge wordt vaak geassocieerd met eeuwenoude tradities en ambachten. De historische binnenstad met zijn pittoreske waterkanalen of ‘reien’, boogbruggen en middeleeuwse architectuur wordt klassiek ‘het Venetië van het noorden’ genoemd. Sinds 2000 staat de historische stadskern terecht op de lijst van UNESCO werelderfgoed.

Maar Brugge is meer dan alleen charmant en traditioneel. Het is een hedendaagse en bruisende stad die inzet op vernieuwing. Het idyllische middeleeuws decor is een ware voedingsbodem voor innovatie en experiment. De talrijke culturele initiatieven getuigen hiervan. De sterke historische roots uiten zich vandaag in een mix van kunst, muziek, en hedendaags vakmanschap. Zonder het verleden te vergeten, profileert Brugge zich vandaag als een levendige en moderne stad.

De KnipoogDag van vtbKultuur wil het hedendaagse imago van Brugge verder belichten via een verrassend dagprogramma. We brengen een creatieve ode aan de stad. Met een knipoog kan je op zondag 23 maart talrijke Brugse musea en cultuurhuizen ontdekken met boeiende activiteiten rond letteren en vakmanschap.

Leave a Reply

Post Comment